Průběh svatby a oslavy

Svatby u nás mívají několik scénářů:

Svatby se mohou uskutečnit s obřady u nás uvnitř či venku, nebo hosté přijíždějí již po obřadu v jiném místě ... (např. Červený hrádek, úřad v Sedlčanech, církevní v kostele, Husova kazatelna).

Průběh svatby z pohledu stravování

  • Svatba s klasickým servírovaným menu a večerní zábavou spojenou s rautem a grilováním.
  • Svatba s netradičním menu: s rautem obsahujícím občerstvení, oběd i večeři včetně večerní zábavy.
  • Svatba kombinovaná se servírovaným obědem pro užší rodinný okruh a občerstvením pro ostatní hosty. Dále pak rautem a zábavou pro všechny.

Varianty menu

Zde uvádíme příklady obvyklých skladeb servírovaného menu (naši kuchaři rádi vytvoří menu vysloveně dle vašeho přání):

Přípitek

  • Sekt s jahodou
  • Cinzano s citronem a cukrovou krustou

Předkrm

  • Sýrová roláda s hráškem a kukuřicí, nasekanou petrželí, se salátem rollo a frissé, rajčátkem sherry a banketkou
  • Domácí delikatesní paštika s brusinkami, se salátem frissé a čekankou, rajčátkem sherry a banketkou
  • Rostbeef s listem salátu rosso a frisse, jogurtem a koktejlovým rajčátkem, banketkou

Polévka

  • Vývar s domácími nudlemi a u nás utvořenými játrovými knedlíčky

Hlavní chod

  • Svíčková hovězí pečeně s brusinkami, domácí šlehačkou a citronem, houskové knedlíky
  • Kachní čtvrtka, zelí červené i bílé, houskové i bramborové knedlíky, restovaná cibulka
  • Panenka "Jen-tak-tak" štouchaný brambor nebo restované fazolky

Rauty

Co všechno mohou obsahovat rauty:
  • Saláty : rajský, paprikový, okurkový, ledový, mlynářský-bramborový
  • Štrúdly sýrové a masité lehce pikantní
  • Mini chlebíčky s tvarohovou pomazánkou a čerstvou cibulkou
  • Chleba s máslem a sekanými syrečky
  • Chlebíčky s domácím sádlem a cibulí
  • Vícedruhové jednohubky
  • Olivy, houbičky, cibulky, kyselé okurky, papričky, kukuřice
  • Sýrové variace prkénka s ořechy a vínem – kozí a ovčí sýry, Jadel, Niva/Blue, plísňový zrající…
  • Mozarelové kuličky s rajčaty a bazalkou
  • Klobásky ostré a domácí
  • Tyrolská šunka, Parmská šunka
  • Závitky s anglickou slaninou
  • Domácí tlačenka
  • Jitrnice a jelítka
  • Rybí očka a závitky
  • Teplé: hovězí nebo vepřový guláš, kuřecí sotté
  • Kuřecí paličky, křídla
  • Mini řízečky
  • Na gril: kýta, krůta, selátko, naložené steaky, ryby a hermelín
  • Grilovaná zelenina
  • Pečivo: celozrnné, bagety, žitný chléb,
  • Sladké: Ovoce celé, krájené
  • Fondue čokoládové, tvarohový sen
  • Cukroví, koláčky a rolády

… a mnoho dalšího dle přání hostů a dohodě s šéfkuchařem.

Aranžmá

  • Pro suché a pěkné počasí preference umístění ve dvoře pod stanem 6x 12m s možností podvečerního přitápění
  • Zimní nebo mokrá varianta aranžmá uvnitř buď v restauraci, nebo na Mlýnici dle volby a vhodnosti
  • Uspořádání stolů tabule do U v případě servírovaného obědu jinak 2x delší podélní tabule I nebo lavicové napříč.
  • Barevné nebo přírodní ubrousky a stuhy – Jutové nebo barevné organzy vedené středem tabule, drobné dekorace dle volby
  • Stuhy a potahy na židle
  • Výzdoba na každý stůl bílý/barevný ubrus, vázičky bílé/barevné kvítky, drobné barevné dekorace dle volby
  • Květiny jak drobné tak i velké
  • Petrolejky a svíčky, lampiony, osvětlení
  • Raut v rohu pod slunečníky/stanem/uvnitř, u ohniště další pivní lavice
  • Ohniště – gril na selátko a rošt na zeleninu a naložené maso
  • DJ či kapela – el. kabel v horní části, slunečník a stoleček

<<zpět